Szomorú szemű Nap Oroszlán története

Azoknak kik a bátorságra szavaznak, adjon nekik erőt. Minden alvó oroszlánnak, s minden várakozással teli Hold Tündérnek.

Megrendelésre készült ez a fényes színes oroszlán, ki ragyog, a Nap aranya fénylik benne s körötte, s szeme előtt, homlokán egy nő képe ragyog fel. Az illatozó, szirmokat nyitó tündér megcirógatta álmában a félig alvó oroszlánt.

Láthatod, hogy a Nap királya magabiztos erővel bír, kétség nincs benne, hogy ki a legjobb.

Fennséges, s még mozdulatlanságában is csak rá lehet figyelni. Tisztában van képességeivel, s a belőle fakadó tetterővel. Ezt a tökeletességet már csak A NŐ tudja még jobban felemelni. A Nap király még szebben, még jobban ragyog mikor a számára fontos Nő megérinti, mikor a szíve a szívével találkozik. Lángja fellobban mikor a teste az igaz testtel ölelkezik, s lelke a lelkéhez kapcsolódik. Ekkor szebben és fényesebben ragyog a napnál is. Bevilágítja az Univerzumot, felemeli a világokat, s teremtése megsokszorozódik.

Ohhh…. De akkor miért ilyen szomorú a csillanó tekintetete ennek az oroszlánnak?

Talán a bátorságáról híres vad, most mégsem meri élni azt a csodát, mely megtalálta? Nem azt a Holdudvart világítja be, amit igazán kellene? Nem az a Hold lesz fényes általa, kinek több lett volna minden kis szikra, mint száz napkitörés?

Nem vállalta a szív hangjait az Oroszlán király?

S már tudja és bánja , mert érzi, hogy nincs visszaút, a Hold Tündér már soha többé nem várja úgy, s már másként ragyog a Nap fényében, veszített színeiből, s fényét túlosztotta.

A reménytelenség, a várakozás elcsendesítette a Hold Tündér szenvedelyét.

Oroszlánunk bátorságát lejjebb adta, lopott órák, s egy szűk világ adja csak a lehetőséget a felvillanásra, a szeretet megélésére, mely így is boldogságot hoz számukra, de a Nő már sosem tud úgy ragyogni a Napkirály fényében, mint ahogy kellene. S a szomorú szemű király fénye is csak pillanatokra ragyog fel.

Gyógyítják a világot saját útjukon, az oroszlán alvó társait figyelmezteti, hogy minden értékes gyémántot időben értékeljenek, s a HoldTündér begyógyítja más tündérek, oroszlán okozta sajgó sebeit.

Köszönöm, hogy elkészíthettem, gyógyulás volt ismét 🙏


Szilvia Sándor
Egységre Hangoló Baráti Kör