Otthonunk

Ismét egy Lélek-térképen át vezetlek Téged önmagad felé. Ezt a Lélek-térképet egy olyan hölgynek készítettem, aki beleszeretett egy korábbi alkotásom meleg, napsütötte hangulatába. Természetesen egyedire hangoltam, mert én még levesből sem tudok „pont ugyanolyat” készíteni, mindig minden változik a kezeim által így ez is átesett az egyedi átalakuláson.


Fontos szerepet kapott most rajta az Életfa, mely mindannyiunk életének szimbóluma. Ezzel a jelképpel kívánják támogatni Zsuzsit abban, hogy végre biztonságban érezze magát, s meglássa, mindenhez ott lakozik benn a szívében a kulcs.
A Forrás üzenete egyedi. Lágy erőt küld a Nap felé, amit a NapAtya melegen átsugároz az életébe. A kép segít abban, hogy meglássa a tulajdonos (és mindenki más, aki ránéz), hogy bennünk van az Otthonunk, s minden kérdés és minden válasz is. A somogyi dimbek-dombok is helyet kaptak, emlékeztetve őt a földi otthonára, a természet csodáira, amik itt minden pillanatban megmutatkoznak, s amit az itt lakó ember természetesnek vesz. Meg kell látnia, hogy olyan gazdagság van itt, amit kevés helyen lehet megtalálni.
Mit üzen még a kép?


Ott vagy otthon, ahol TE MAGAD vagy, minden körülmények között, bárhol is vagy épp!


Számtalanszor gyökértelennek érezzük magunkat, keressük a helyünket, kapcsolódunk annak reményében, hogy végre hazatalálunk.
Egyszerűen mióta leváltunk Istenről, azóta szüntelenül érezheti a lelkünk a hazavágyódást. Vannak, akik érzékenyebbek erre, s nehezebben kötődnek, kapcsolódnak emberekhez, a családhoz, vérszerinti kötelékeket szorítónak élhetik meg. Vagy épp túlságosan is ragaszkodnak más emberekhez, függőségben élhetnek párjukkal, vagy szüleikkel. Mindez azért zajlik, mert a lélek emlékezik, milyen volt Egységben élni a Forrással, s azóta is ezt keresi a lelkünk a szerelemben, a családban, a környezetben. Mindig kint, kívül magunkon, de igazi enyhülést egyetlen kapcsolódás sem hoz, ami rajtunk kívül köttetik.

Egyetlen valódi hazatalálás önmagunkban, önmagunkon keresztül lehetséges.

Az a pillanat mikor megérezzük, hogy az Ég és a Föld a szívünkben találkozik. Mikor megérezzük, hogy egyetlen igaz kapcsolódás az mikor magunkkal szövetséget kötünk, s helyt adunk végre az életünkben hitünk által a Forrásnak, Istennek, Teremtőnek…. hívjuk bárhogyan is, és végre a teljes valónknak.
A pillanat mikor megérezzük, hogy Vagyok Aki Vagyok és az így jó, s egyszerre szeretjük át minden sejtünket, minden fűszálat, minden létezőt, s a Mindeséget, na akkor vagyunk OTTHON. Otthon önmagunkban, a Forrás által, szerelemben magunkkal és minden mással. Ekkor leszünk teljesek, s már nem a függőségi kapcsolódást keressük, hanem azokat, akik, ugyanígy egységben élnek önnön valójukkal és a mindenséggel. Két egész emberként találkozunk, nem hiányállapotból indítjuk a kapcsolódást, hanem csak áramlunk együtt, egységben a mindenségben.
Nézd a képen, ahogy a Forrás a Nap által átmelegít, feltölt, végeérhetetlenül táplál, áramlik rajtad keresztül. S lásd, ahogy gyökereiden keresztül leadod FöldAnyának mindazt a jóságot, amit az ÉgAtya küld rajtad keresztül. Táplálod őt, s ezért Ő cserében, hálája jeléül kérdés és kérés nélkül megtart, és biztonságot ad, bőségével elhalmoz, szenvedélyével feltölt, szakrális bölcsességével és végtelen kincsével megajándékoz.
Vedd észre ezt a körforgást, áramolj ebben a csodában, adj hálát életedért, s azért, hogy a Forrás általad üzen a Földnek. Te vagy a létra az Ég és a Föld között, kulcsfontosságú vagy az emberi léteddel. Légy hálás a tapasztalásért, és kezd el kinyitni a szíved és a szemed a hétköznapi csodákra, melyek……. nem is olyan hétköznapiak…..hiszen isteniek.

Ne várd meg azt a pillanatot, hogy elvegyék tőled azt, amiért nem vagy most hálás, pedig az életedet teszik szebbé, csak vak vagy rájuk.

Ereszd le elavult nézeteid és várfalaid, amivel eddig védelmezted magad, már nem működnek….. nincs rájuk szükséged.

Egyetlen dolog kell, a szíved, tanulj meg újra érezni és hálásnak lenni. Tanulj meg újra önmagadért tenni, s szeretni azt, aki valójában vagy. Engedd ki magadat a börtönödből, csak Te szabadíthatod ki magad! Figyelj lelked hívó szavára, kövesd lépésről-lépésre, hogy újra szárnyalni tudj szabadon, miközben lábad a Földet éri!


Közvetítette és alkotta Szilvia Sándor
Egységre Hangoló – baráti kör
Egyedi akrill Lélek-térkép 30×40 cm.
Ha szeretnéd, hogy a téged támogató térképet vagy mandalát elkészítsem részedre, katt ide!

Otthonunk életfa, akrilfestmény