Menyegző

Gondolkodtál már azon, hogyan élheted meg a teljességet földi léted során?

Úgy érzem az első lépés ehhez, amikor sikerül magadban összehangolni az Isten női és férfi minőségét, s az ehhez tartozó energiákat. Egy csodálatos régi magyar szó, sok mindent elárul erről a folyamatról: MENYEGZŐ. A menyegző, az emberinek, a mennyeivel való egyesülését jelenti. Az ember akkor teljesedhet ki földi létében, amikor szívében összeköti az eget és a földet ezzel válva Istenemberré.

Egyesül benne a Nap és a Hold által, a férfi és a női minőség, s nem utolsó sorban, a Jin és Jang erők kiegészítik egymást, azaz a fény és az árnyék oldal találkozik és barátságot köt benne.

Amint sikerül ezt a folyamatot megélni emberként, létrejön bennünk az Egy-s-Ég, s így a poláris világ nyugvó pontjává válunk. Ebben az állapotban képesek vagyunk a Szer-elem aktív teremtő erejét megérezni, hiszen az egység és a teljesség által megéljük magunkban és a világ minden részével a szerelmet. Szívterünk kitágul és áradóvá válik, létünkkel tápláljuk Földanyát, termővé tesszük, hiszen lehorgonyozzuk mindazt, amit a Forrástól kapunk. Így jön létre rajtunk keresztül az állandó körforgás és a beteljesülés állapota.

Ezt a csodálatos menyegzőt ábrázoltam alkotásomban, ahogy összeér bennünk a Föld és az Ég, s létünk kivirágzik, mint egy csodás tavaszi fa, mely a földi elemek és a Forrás által termővé és gyümölcsözővé válik. Fénykódjaival hozzon számodra is teljességet és egységet!

Menyegző - Egységre Hangoló Lélektérkép Sándor Szilvi 2022

Menyegző

Itt állok pőrén, szívem egyszerűségében,
Álmomból kilépve felébredtem isteni minőségemben,
Hiszen megengedtem, hogy földi feladatom beteljesítsem,
Az Eget és a Földet szívem terében egyesítsem.
Menyasszonyi fátylam fényszálait a Hold és a Nap szőtte meg,
Testem sejtjeit maga a Forrás alkotta meg,
Bennem él Istenatya és az Istenanya minden tudása,
Én vagyok az Ég és a Föld szerelmének a kiáradása.
A Forrás a Szer-elem magját belém lehelte,
Földanya szeretetével bennem életre keltette,
Menyegzőmet élem önmagommal virágba borulva,
Fényemet árasztom a világra, hálával átitatva.

Alkotta és írta:
Szilvia Sándor
Egységre Hangoló Baráti Kör
Egységre Hangoló Léleksegítő és Szívvel-látó